Een hemelse balans! Dat klinkt goddelijk in de oren!

genadig moederschap Jun 14, 2024

“Wat ik zo gaaf vind om te lezen in de Bijbel is dat God van begin af aan al een duidelijke balans maakte. In zes dagen creëerde hij de aarde en werkte Hij aan alle praktische dingen die geregeld moesten worden. Op de zevende dag ging Hij rusten en genoot Hij van al het werk wat hij had verricht.”

Linda de Groot, christelijke gezins- en opvoedcoach vertelt enthousiast over de toon die wordt gezet in het eerste Bijbelboek waarin er een juiste goddelijke balans is.

In de drukte van het alledaagse leven en door de maatschappij waarbij alles 24/7 doorgaat, is het soms moeilijk om hier zo zwart-wit mee om te gaan. Een boodschap op zondag is zo gedaan, een bestelling op internet kan altijd geplaatst worden en nog even wat huiswerk maken voor de toets van maandag is soms een kleinigheidje.

Toch zien we in deze hedendaagse maatschappij veel mensen met een burn-out.

Jongvolwassenen die oververmoeid zijn.
Hoge cijfers van mensen die in de ziektewet zitten.
Moeders die het allemaal niet meer kunnen bolwerken.

God heeft voor jou een hemelse balans bedacht. Hij vindt het fantastisch dat je hard werkt en een actief leven leidt! Maar hij wil niet dat je jezelf overwerkt en uit balans raakt. Het is aan jou om uit te zoeken hoe je die balans voor jezelf creëert en de grens kunt trekken als het nodig is. Hoe je genade voor jezelf kunt hebben als dit noodzakelijk is! En op zoek te gaan naar momenten om energie te laden, zowel mentaal als fysiek.

Jezus deed het ook! Hij trok zichzelf terug op het meer of op een berg om tijd te besteden met Zijn Vader. Hij had het nodig om eerst op te laden voordat hij weer uit kon delen aan de menigte. Jezus was een mens; Hij had zogenaamde 'me-time' nodig.

Jij hebt net zoals Jezus een goede balans nodig! Hoe ga jij dat doen?

In de masterclass ‘Balans in je moederschap’ gaan we aan de hand van jouw huidige situatie, jouw status quo kijken hoe tevreden of ontevreden jij bent met je huidige balans. Pas op het moment dat je inzicht krijgt in jouw knelpunten en overwinningen, kan je sturen richting de ideale balans die jij voor ogen hebt.

Er past maar 24 uur in een dag en er zijn altijd maar 7 dagen in de week. Toch lijk je als moeder altijd maar tijd tekort te hebben. Het gezinsleven is een race tegen de klok. De dag overkomt je soms en de moeheid die je kunt ervaren is zo intens dat je minder kunt genieten van de dingen om je heen.

De tijd waarin we leven is de afgelopen generaties enorm veranderd. Veel moeders zijn in tegenstelling tot hun moeders en oma’s ook aan het werk. Ze willen vriendinnentijd, zelfontwikkeling en een goede relatie. Dat kost allemaal energie...We willen en-en-en. De lat ligt dus behoorlijk hoog ;)

Daarom is het goed om regelmatig van een afstandje te kijken naar hoe we omgaan met onze energie en tijd. Door even bewust na te denken over hoe jij jouw leven op dit moment invult kan je bepalen of dit het leven is wat je voor ogen hebt.

In deze blog wil ik je aan de hand van een paar vragen aanmoedigen om na te denken over jouw energiegevers en energievreters. Het is niet te voorkomen dat je in het leven te maken krijgt met dingen die energie vreten; maar wat wel belangrijk is, is dat je deze herkent en weet wat je moet doen om de ingenomen energie weer aan kunt vullen. Door te herkennen en vooral ook te érkennen wat jou energie kost, kan je keuzes maken in de activiteiten die je wel en niet doet.

- Welk cijfer geef jij jouw leven en waarom?
- Wat is ervoor nodig om dit cijfer omhoog te krijgen?
- Als je kijkt naar jouw dag of week; waar besteed je de meeste tijd aan?
- Wat zijn de genietmomenten op een dag of in een week?
- Denk eens aan alle grote en kleine activiteiten op een dag. Wat zijn de 3 grootste energievreters?
- Welke van deze drie zou je vandaag nog kunnen stoppen, delegeren of anders kunnen invullen?
- Wat zou het effect daarvan zijn op jezelf en jouw gezin?

Denk eens rustig na over bovenstaande vragen om te ontdekken hoe jij balans kunt herstellen in je leven. God heeft een goede balans voor jou voor ogen; een hemelse balans. Die komt echter niet vanzelf. We mogen gaan onderzoeken hoe dit voor iedereen persoonlijk invulling krijgt.

Wil je hier nou meer over horen en meer input? Meld je dan aan voor de masterclass ‘Balans in je moederschap’ waarin Danielle Koudijs van Powertothemama’s en Linda de Groot, christelijke gezins- en opvoedcoach je mee nemen in dit zo herkenbare thema. Vanuit hun expertise en moederschap vertellen ze je hun methodes en tips; maar ook hun teleurstellingen en zoektocht.

Aanmelden? Klik dan hier!